W drugim meczu półfinałowym Enea Cup 2012 Pucharu Polski Asseco Resovia Rzeszów przegrała z PGE Skrą Bełchatów 1:3 (25:21, 24:26, 23:25, 23:25).
Spotkanie bardzo dobrze rozpoczęli zawodnicy Resovii. W ataku brylował Grozer i podopieczni trenera Kowala wyszli na prowadzenie 7:4. Gospodarze popełnili trzy błędy własne i zrobiło się 7:7. Od tego momentu walka toczyła się punkt za punkt do czasu, gdy na zagrywce pojawił się Grozer, który zaserwował dwa asy 13:11. Niemiec później pomylił się na zagrywce, ale zaraz zdobył trzy oczka w ataku i siatkarze schodzili na pierwszą przerwę techniczną 16:12. W końcówce gracze Skry zabrali się za odrabianie start. Bardzo pomogła im w tym zagrywka Możdżonka 21:19. Po zagrywce w siatkę Kurka Resovia wygrała 25:21.
Od samego początku drugiej partii toczyła się wyrównana i zacięta walka. Żadna z drużyn nie potrafiła wypracować sobie większego prowadzenia niż dwa oczka 7:8, 16:15. W zespole gospodarzy w dalszym ciągu w ataku brylował Grozer. W drużynie trenera Nawrockiegoo wcale nie gorzej radził sobie Wlazły, którego ataki doprowadziły do dwupunktowej przewagi Skry 18:20. Ale za chwilkę punkt zdobył Lotman, a Tichacek zaserwował asa 20:20. Błąd na zagrywce i w ataku Resovii oraz punktowa zagrywka Kłosa dały Skrze piłkę setową 21:24. Siatkarze z Rzeszowa obronili trzy setbole 24:24. Jednak dwie kolejne piłki należały już dla zawodników z Bełchatowa 24:26. W meczu remis.
Dobrze trzecią partię rozpoczęli siatkarze Resovii. Na pierwszą przerwę techniczną schodzili prowadząc trzema oczkami 8:5. Po pauzie w błyskawicznym tempie podopieczni trenera Nawrockiego doprowadzili do remisu 8:8. Mimo, że siatkarzom Andrzeja Kowala udało się wywalczyć trzy punkty przewagi po dobrej serii Grzyba 13:10, to na drugiej pauzie już prowadzili zawodnicy z Bełchatowa 15:16. Pod koniec seta toczyła się walka pomiędzy Grozerem, a Kurkiem i Wlazłym, wygrali ci drudzy 23:25.
Sporo błędów popełnili zawodnicy Skry na początku czwartej odsłony. Po punktowej zagrywce Nowakowskiego siatkarze schodzili na pierwszą przerwę techniczną przy stanie 8:4. Prowadzenie gracze z Rzeszowa utrzymali do kolejnej pauzy. W dalszym ciągu w ataku brylował Grozer 16:13. Po ataku Wlazłego podopieczni trener Nawrockiego zredukowali starty do jednego oczka 21:20 i od razu czas wziął trener Kowal. Kolejne dwa punkty również wywalczyła Skra 21:22 i drugi czas dla Resovii. Lepsi w końcówce okazali się siatkarze z Bełchatowa i wygrali 23:25. Jutro zmierzą się w finale z Jastrzębskim Węglem.
MVP: Mariusz Wlazły
Asseco Resovia Rzeszów – PGE Skra Bełchatów 1:3 (25:21, 24:26, 23:25, 23:25)
Asseco Resovia Rzeszów: Lotman, Grzyb, Nowakowski, Tichacek, Achrem, Grozer, Ignaczak (libero) oraz Kosok, Bojic
PGE Skra Bełchatów: Wlazły, Pliński, Kurek, Falasca, Winiarski, Możdżonek, Zatorski (libero) oraz Woicki, Kłos
Używamy plików cookies, w tym plików służących do personalizowania treści i reklam, udostępniania funkcji mediów społecznościowych i analizowania ruchu na stronie.
Informacje o tym w jaki sposób korzystasz z naszej witryny udostępniamy również naszym partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym, którzy mogą łączyć je z innymi informacjami, które im przekazałeś lub które zebrali podczas korzystania z ich usług (wówczas stają się odrębnymi administratorami Twoich danych).
Administratorem Twoich danych osobowych jest Polska Liga Siatkówki S.A. z siedzibą przy ul. Bagno 2, 00-112 Warszawa. Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności i plików cookies.
Niezbędne pliki cookies umożliwiają prawidłowe wyświetlanie strony oraz korzystanie z podstawowych funkcji i usług dostępnych w serwisie. Ich stosowanie nie wymaga zgody użytkowników i nie można ich wyłączyć w ramach zarządzania ustawieniami cookies.
Zapisywanie informacji dotyczących bieżącej sesji użytkownika (session id)
Zapisywanie informacji, jakie ciasteczka użytkownik zaakceptował
Dla użytkownika niezalogowanego trzymanie informacji o typowaniu użytkownika na stronie (wynik obstawionego meczu); dla użytkownika zalogowanego ta informacja trzymana jest w bazie danych
Dla użytkownika niezalogowanego trzymanie informacji o glosowaniu w sondażu (na jaką odpowiedź zagłosował); dla użytkownika zalogowanego ta informacja trzymana jest w bazie danych
Reklamowe pliki cookies (w tym pliki mediów społecznościowych) umożliwiają prezentowanie informacji dostosowanych do preferencji użytkowników (na podstawie historii przeglądania oraz podejmowanych działań, w serwisie oraz w witrynach stron trzecich wyświetlane są reklamy). Dzięki nim możemy także mierzyć skuteczność kampanii reklamowych PLS i naszych partnerów.
Określa, czy przeglądarka użytkownika akceptuje pliki cookie.
1 – Pliki cookie są dozwolone
3 – Rezygnacja
Token zabezpieczający do funkcji rezygnacji
Aby zapewnić zapobieganie oszustwom
Do przechowywania i śledzenia odwiedzin w witrynach
Pliki analityczne wykorzystujemy do pomiaru i analizy oglądalności strony (pozwalają nam mierzyć np. ilość odwiedzin, wyświetleń, średni czas przebywania na stronie, zbierać informacje o źródłach ruchu). Dzięki nim wiemy w jaki sposób użytkownicy korzystają z serwisu i możemy poprawić jego działanie.
Służy do rozróżniania użytkowników
Służy do ograniczania szybkości żądań. Jeśli Google Analytics zostanie wdrożony za pośrednictwem Google Tag Manager, ten plik cookie będzie miał nazwę _dc_gtm_<property-id>
Służy do utrwalania stanu sesji
Służy do rozróżniania użytkowników
Pliki cookies to małe pliki tekstowe, które są umieszczane na urządzeniu osoby odwiedzającej stronę internetową. Instalowanie na Twoim urządzeniu plików cookies, które są niezbędne do poprawnego wyświetlania strony i korzystania z dostępnych funkcjonalności, nie wymaga Twojej zgody. Jest ona jednak niezbędna w przypadku stosowania plików cookies podmiotów trzecich (np. analitycznych, reklamowych, społecznościowych). W każdej chwili możesz zmienić ustawienia lub wycofać zgodę na umieszczanie na Twoim urządzeniu plików cookies innych niż niezbędne do korzystania z naszego serwisu.
Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji na temat wykorzystywanych w naszym serwisie plików cookies oraz przetwarzania danych osobowych i przysługujących Ci praw, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności i plików cookies.